dinsdag 6 oktober 2015

Internet, televisie en vaste telefoon bundel


Alles in 1 of te wel een bundel met internet, televisie en telefonie aansluiting is de nieuwe standaard als het om netwerk aansluiting gaat. Zowel onder particulier als zakelijk afnemers zijn deze alles in 1 pakketten immens populair omdat het veel goedkoper uitvalt dan afname van losse diensten bij verschillende netwerk providers. Alles in 1 vergelijken is inmiddels een ware volkssport.

Alles in 1

De benaming alles in één is logischerwijs te danken aan het feit dat elk huishouden (of andere locatie) met een alles in 1 afname voorzien is van alle gemakken van verschillende netwerk diensten.
Zo kun je genieten van supersnel internet, vaak zelfs al glasvezel, digitale televisie met een riant aanbod zenders (waaronder HD kanalen) en vaste telefoonverbinding waarmee bij sommige providers zelfs kostenloos onbeperkt gebeld kan worden, dan wel niet tegen een kleine extra vergoeding.
Waar vroeger een telefoonverbinding verplicht was (ADSL van KPN/PTT Nederland NV) voor internet en telefonie is tegenwoordig vrijwel landelijk het mogelijk alle drie de diensten af te nemen door middel van een kabelverbinding (COAX) of zelfs een glasvezelverbinding (fiber to the home).

Telefonie

In een alles in 1 pakket zit standaard vaste telefonieaansluiting inbegrepen welke aanzienlijk goedkoper is in gebruik dan het vroegere KPN/PTT abonnement. De kosten om te bellen zijn soms zelfs gratis afhankelijk van de provider. Zo kun je bij Ziggo bijvoorbeeld gratis bellen naar mede Ziggo abonnees en kan er voor een paar euro extra abonnementskosten zelf gratis en onbeperkt gebeld worden naar vaste nummers in heel Nederland. Let er dus goed op bij het afsluiten van een contract dat je let op de telefonie mogelijkheden. Het nadeel van telefonie via alles in 1 via de kabel is wel dat als er stroomuitval is dat je niet kunt bellen!

Televisie

Het mooie aan alles in 1 pakketen is het feit dat het digitaal is, zo ontvang je met een alles in één pakket digitaal televisie signaal wat er voor zorgt dat je vlijmscherp beeld hebt mits je in bezit bent van een compatibele digitale televisie ontvanger. Naast het feit dat het beeld erg scherp is is installatie van de zenders een fluitje van een cent, dit gaat meestal volledig automatisch en daarnaast worden alle zenders netjes op volgorde aan kanalen toegewezen. Het zender aanbod is per provider verschillend, wel kun je bij elke aanbieder extra zenderpakketten afnemen waar extra voor betaald dient te worden. Bij betere-/duurdere alles in 1 pakketten zitten vaak meer zenders als hij de goedkoopste alles in één bundels. Daarnaast is er ook een optie om HD televisie zenders te ontvangen, dit dient wel door je televisie(Full HD) en TV ontvanger ondersteund te worden voor maximale weergave. Met al deze aspecten dien je rekening te houden bij het afsluiten van een alles in 1 contract.

Internet

Als laatste maar zeker niet de minst belangrijkste is de internetaansluiting. Een internetverbinding is in de huidige tijd niet meer weg te denken uit vrijwel ieder huishouden. Doordat het internet door vrijwel iedereen in het huishouden word gebruikt is het erg gebruiksvriendelijk om een fatsoenlijke internetsnelheid te hebben. Vooral voor gezinnen met kinderen die gamen, smartphones in huis hebben en daarnaast nog computers en laptops hebben is het heel verstandig om te letten op de internetsnelheid van het alles in 1 pakket. Maar ook voor 1 persoonshuishoudens kan een snelle verbinding een pré zijn, denk aan downloaden, online gamen of misschien wel streaming van online beeld matriaal, voor al deze dingen is hoge bandbreedte gewenst. Gelukkig zijn er al veel alles in 1 pakketten beschikbaar met glasvezel. Een glasvezelverbinding is de absolute top onder de internetverbindingen. Helaas is glasvezel nog niet landelijk beschikbaar of is het erg duur, gelukkig kun je met een goede kabelverbinding ook al goed uit de voeten aangezien deze ook een snelheid kunnen bereiken van vele tientallen Mb's per seconde. Ben je niet zo'n intensieve internetgebruiker dan kun je al genoegen nemen met een 20Mb verbinding welke zelfs al met de meer ouderwetse ADSL-aansluiting beschikbaar is.

Conclusie Alles in 1 afsluiten

Een alles in 1 pakket afsluiten kan veel geld besparen en je bovendien voorzien van vele luxueuze diensten mits er de goede keuze word gemaakt. Het vergelijken van alles in 1 providers is dan zeker een pré om er zeker van te zijn dat u het maximale rendement uit uw onkosten haalt. Let dus goed op de eerder besproken eigenschappen van de bundels voordat u een contract afsluit bij één van de vele de internet, televisie en telefonie aanbieders. Wij hebben al een onafhankelijke vergelijk website voor u opgezocht, daar kunt u gemakkelijk aan de hand van uw postcode en huisnummer alles in 1 vergelijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten